Algemene info

Voeding

Fruit, brood, drinken en tussendoortjes worden door "De Bezige Bijtjes" verstrekt en zijn bij de prijs inbegrepen. Ouders moeten zelf babyvoeding en eventueel een groentepot verzorgen en meebrengen.

De flesvoeding dient afgemeten in poedervorm meegebracht te worden incl. fles, dit geldt ook voor de pap die in een fles gegeven moet worden. Groente in een potje wordt gegeven tot en met 18 maanden. Ook deze moeten de ouders meegeven. Afwijkende of dieetvoeding kan in overleg met Jenny of Leonie meegebracht worden. Flessen en potjes moeten zijn voorzien van een naam. Vanzelfsprekend bieden wij moeders de mogelijkheid om aan hun kind borstvoeding te geven. Het eten en drinken gebeurt gezamenlijk aan tafel.

In eerste instantie wordt voor baby’s tijdens de dagopvang het ritme van thuis overgenomen. Naarmate de kinderen groter worden, gaan ze zich meer op de groep richten. Het gebruik van een maaltijd of een tussendoortje krijgt het karakter van een gezamenlijke activiteit. Wanneer een kind een speciaal dieet heeft, wordt dit op het dagverblijf gevolgd.

TrakterenTrakteren

Een van de leuke dingen van jarig zijn is trakteren. Bij voorkeur zien we een gezonde traktatie. De leidster kan ouders altijd adviseren bij het bedenken van een gezonde traktatie.