Algemene info

Accommodatie

Kinderdagverblijf De Bezige BijtjesDe ligging van ons kinderdagverblijf en de aanwezigheid van verschillende dieren is op zich al heel uniek. Hier genieten we dan ook elke dag weer volop van!

We gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten. Onze buitenspeelruimte is ingericht met veelal natuurlijke materialen, de kinderen worden er uitgenodigd tot een divers en fantasievol spel. Bij regen kunnen de kinderen onder een overkapping spelen, zodat ze toch lekker een frisse neus kunnen halen. Wij zijn er van overtuigd dat buitenspelen een zeer gunstig effect heeft op de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen.
Buiten kunnen ze veel beter en meer bewegen (rennen, springen, gooien, klimmen, fietsen, balanceren, etc.) dan binnen.

Ook de baby’s mogen bij ons met mooi weer mee naar buiten. We hebben daarvoor een buiten box gerealiseerd. Op de vloer liggen zachte goed af te nemen matten. Hierop kunnen de baby’s lekker kruipen en rollen. Zo zijn de baby’s goed beschermt tegen de rond fietsende en rennende andere kinderen. Als de box niet gebruikt wordt, worden de matten uit de box gehaald voor de hygiëne. Op het dak van de box ligt net als boven de zandbak gaasdoek. Zo wordt de zon geweerd en schaduw gecreëerd.

Onze buitenruimte biedt een grote variatie aan bewegingsmogelijkheden door hoogteverschillen en verschillen in materialen en ondergrond (klinkers, tegels, gras, zand). Door veel en gevarieerd te bewegen ontwikkelen kinderen o.a. een goede motoriek en een gevoel voor evenwicht.
Naast het buitenspel vinden wij contact met dieren erg belangrijk. We hebben dan ook kippen, konijnen en rondom grazen in de zomermaanden vaak de koeien en de paarden in de wei.

De kinderen mogen de dieren helpen verzorgen. Naast dat ze dat vaak prachtig vinden zal het een positieve invloed hebben op hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo zal het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen worden ontwikkeld en het zelfvertrouwen worden bevorderd.